11.09.2012 14:44

Международният форумиизложение „Здраве, Щастие, Красота" свързва във Велико Търново знаещи и търсещи знание

Тридневен Международен форум-изложение „Здраве, Щастие, Красота" ще бъде открит в петък от 10 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов” във Велико Търново.

„Не случайно той е в подкрепа на инициативата  „Велико Търново-европейска столица на културата – 2019 г." защото културата не е само театри и концерти. Културата има много измерения и едно от тях е културата на храненето и начина на живот. А това е един от критериите за определяне културната столица на Европа”, каза днес пред журналисти Нелина Църова – директор на Дирекция „Култура” в Община Велико Търново.

Тя подчерта, че местната администрация подкрепя организаторите на форума, съдейства им и се надява на великотърновци да бъде поднесено едно полезно и ценно събитие.

„Форумът се осъществява с любезното съдействие и на кмета на общината Даниел Панов. Такова мероприятие във вида, в който ще бъде проведено се прави за първи път у нас и със сигурност ще предизвика голям отзвук.Форум „Здраве, щастие, красота” ще бъде открит със специалното участие на Влади Въргала. Гост-лектори на изложението ще са над 20 известни специалисти, сред които д-р Людмила Емилова, психологът Еленко Ангелов, билкарят Емил Елмазов”, сподели представителят на организаторите Теодор Неделчев.

Той уточни, че програмата се провежда под мотото „Самоусъвършенстване без консерванти, а чрез живи храни”. Затова на изложението ще бъдат представени екологично чисти продукти, храни и хранителни добавки, както и лимецът като жива храна. Ще се изявят биопроизводители, билкопризводители, пчелари. В подкрепа на здравословния начин на живот гледните си точки ще споделят представители на традиционната и нетрадиционната медицина. Ще има демонстрации на най-актуалните растителни процедури, презентации на водещи козметични компании.

„Имаме амбицията форум-изложение „ Здраве, щастие, красота „ да се превърне в основен фактор,свързващ търсещите знание с вече владеещите знанието”, обобщи Теодор Неделчев.

Повече за събититето тук

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.