17.05.2016 16:00

Велико Търново ще е домакин на форум за опазването на културното наследство и възможността за инвестиции

Велико Търново ще е домакин на форум „Култура, имоти туризъм – предизвикателства и възможности”. Конференцията ще засегне теми, свързани с опазването на културно-историческото наследство и възможностите за инвестиции по новата европейска програма „Региони в растеж”. Срещата ще се състои на 19 май от 13,30 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов”. Участие ще вземат заместник-кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков, експерти от общинската администрация и министерствата на туризма, културата и регионалното развитие.
В рамките на форума ще бъдат разгледани успешни модели за устойчив културен туризъм и привличането на инвестиции в недвижими имоти чрез неговото ефективно развитие. Основен въпрос, който ще дискутират участниците, е добавената стойност, генерирана от културното наследство на регионално ниво. Те ще обърнат внимание на ползите от туризма за икономическия просперитет на градовете, общините и регионите, създаването на работни места и привличането на нови инвеститори.
Експерти ще запознаят участниците с правния статус на паметниците и териториално-устройствената защита на недвижимото културно наследство. Те ще разгледат основните правни проблеми и ще споделят добри практики от Европа за успешно решаване на казуси в тази сфера.
Организатори на форума са Националното сдружение за недвижими имоти и списание ENTERPRISE. Входът е свободен.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.