15.05.2016 12:00

Изложба с избрани български карикатури гостува във Велико Търново за 70-годишнината на вестник "Стършел"

Избрани моменти от историята на вестник „Стършел” от създаването му до днес и едни от най-добрите карикатури са подредени в Изложбени зали "Рафаел Михайлов". Експозицията „Що е Стършел” ще остане на разположение на жителите и гостите на старопрестолния град до края на юни.
"За нашия град е гордост, че тази уникална изложба, която е една живописна еманация на българското карикатурно изкуство, ни гостува. Препоръчвам на великотърновци да намерят малко време и да посетят изложбата. Карикатурите ще бъдат много интересни за студентите от "Факултета по изобразителни изкуства” каза заместник-кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков по време на откриването на изложбата.
Велико Търново е първият град в България извън София, в който изложбата "Що е Стършел" гостува. Журналистите писатели Румен Белчев и Михаил Вешим разкаха интересни случки от историята на изданието. Те подчертаха, че вестник "Стършел" е единственият у нас, който излиза без прекъсване вече 70 години.
Сред гостите на откриването на изложбата бе и заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов, с чието съдействие експозицията гостува във Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.