15.06.2016 12:00

Общинска комисия оглежда щетите от поройните дъждове, над 70 души чистят улиците и отводнителните шахти

Още от ранни зори над 70 служители на общинското предприятие „Зелени системи” чистят улиците и отводнителните шахти във Велико Търново след разпореждане на кмета Даниел Панов. Канализационните съоръжения бяха затлачени с пясък и чакъл заради поройните дъждове през последните дни, макар през април да бе осигурена нормалната им пропускливост. Почистването на шахтите е цялостно – първо се обработва повърхността им, а впоследствие предстои отварянето им, за да могат да поемат по-големи количества вода.
Най-засегнат от рекордното количество валежи през вчерашния ден бе районът около пешеходния мост в квартал „Чолаковци. По-голямата част от пясъка, чакъла и калта вече са изчистени, използва се и специализирана техника. Нерегламентираното изхвърляне на битови отпадъци и автомобилни гуми край пешеходната пътека между кварталите „Бузлуджа” и „Чолаковци” е създало изкуствени прагове пред оттичащата се по склона вода. Екипи на дружеството хидрооператор „ВиК Йовковци” също работят на място.
По силата на заповед на кмета Даниел Панов общинска комисия оглежда състоянието на обществената инфраструктура в целия град. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и експерти бяха на място в кварталите „Чолаковци”, „Бузлуджа”, „Зона В” и в други части на града. Пясъкът и чакълът по улиците вече са премахнати. Обезопасено е пространството около частично съборилия се зид по улица „Цветарска”. При подаване на сигнали в Общината за поражения в наводнени имоти експертите ще огледат и тяхното състояние.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.