04.07.2016 15:30

Програма „Млад огнеборец” стартира в населените места от община Велико Търново

Благовеста Факирова от Сдружение на кметовете „Янтра 2001” получи почетен медал на МВР

Програмата „Млад огнеборец” стартира в населените места от община Велико Търново в средата на тази седмица. Обучението на децата и младите хора за превантивни действия при пожари започва на 6 юли от селата Леденик и Балван. На 8 юли програмата продължава в с. Самоводене, където преди 2 месеца бяха направени първите демонстрации. Кампанията „Млад огнеборец” е част от Лятната полицейска академия и ще се проведе във всички населени места, в които работят младежки центрове.
Инициативата е съвместно дело между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001” и дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. С реализацията на начинанието младите хора се запознаwat с рисковете, които крие огънят, както и с необходимите превантивни действия  срещу стихиите.
Почетен медал на МВР получи изпълнителният директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници в община Велико Търново „Янтра 2001” Благовеста Факирова. Символът бе връчен лично от директора на Областната полицейска дирекция ст. комисар Димитър Машов, по повод Професионалния празник на служителите на МВР 5 юли. За пример бе дадено отличното взаимодействие между Община Велико Търново, кметовете и кметските наместници, Сдружение „Янтра 2001” и полицията. Доказателство за ползотворното партньорство са успешните съвместни проекти „Отвори очи – има кой да ти помогне”, „С грижа за възрастните хора”, „Детска полицейска академия” и др.
Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и Благовеста Факирова бяха сред гостите, които уважиха програмата по случай празника на служителите на МВР. Поздравителни адреси до Областната дирекция на МВР бяха връчени от името на кмета Даниел Панов и на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов. В тях се подчертава доброто сътрудничество на институционално ниво и важната роля на полицията за опазването на обществения ред, спокойствието и просперитета на Велико Търново и населените места от общината.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.