12.07.2016 13:30

Община Велико Търново с отлична оценка за превенцията на престъпността

Община Велико Търново получи поредна отлична оценка за превенцията на престъпността и синхрона между местна власт, полиция, институции и общество. Признанието дойде по време на работна среща в Областната управа. Почетен медал от името на вътрешния министър Румяна Бъчварова получи изпълнителният директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници в общината Благовеста Факирова. Призът е за съществен принос за отличното взаимодействие между общините, местната власт и всички институции с органите на МВР. Почетният медал бе връчен от директора на Областната дирекция на МВР във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов.
Тема на работната среща бе новият регионален план за превенция на престъпността за периода до 2018 г., който е съвместно дело на Областната управа и ОД на МВР. Форумът бе открит от областния управител проф. Пенчо Пенчев и от ст. комисар Димитър Машов. Присъстваха представители на десетте общини и на различни институции.
Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев и Благовеста Факирова представляваха Община Велико Търново. Те споделиха добрите практики за превенция на противоправните деяния и за успешно партньорство между институциите. Сред тях са успешният проект „Отвори очи – има кой да ти помогне”, инициативите „Лятна полицейска академия”, „Млад огнеборец” и „Спортът е най-добрият начин децата да пораснат”. В мрежата от 19 младежки центрове, които са разкрити в населените места от общината, младите хора и децата научават ценни знания за основните престъпления, трафика на хора, правилата за безопасност на движението, агресията.
Успешните проекти и инициативи на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници, Областната дирекция на МВР и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха представени и по време на заседание на Националния съвет за превенция на престъпността. Срещата в края на миналия месец бе ръководена от вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Презентации за много доброто взаимодействие между местна власт и полиция направиха Благовеста Факирова и комисар Стефан Николов, началник на отдел „Охранителна полиция” в ОДМВР – В. Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.