20.07.2016 14:00

Обществеността в Килифарево с голям интерес към откритата среща с местната власт и полицията, по поставените въпроси вече се работи

Обществеността в Килифарево приветства идеята за открита среща с представителите на местната, централната власт и полицията. Инициативата бе съвместно дело на председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов, заместник-кметa на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, заместник-областния управител Камен Алексиев и директорa на Областната дирекция на МВР ст. комисар Димитър Машов. Над два часа те разговаряха с жители на Килифарево и околните населените места. Поставени бяха актуални въпроси, свързани с инфраструктурата, благоустройството, транспорта, обществения ред и сигурността. Хората одобриха инициативата и я оцениха като пример как гражданското общество и институциите работят в синхрон помежду си.
В изнесената приемна участваха още кметът на Килифарево Димитър Събев, началникът на Районното полицейско управление във Велико Търново Валентин Къндев и изпълнителния директор на Сдружението на кметовете и кметските наместници Благовеста Факирова.
По споделени от гражданите въпроси вече се работи. С помощта на експерти от Община Велико Търново кметството в Килифарево ще започне работа по проект за ремонт на старата църква „Св. Архангел Михаил”, с който ще се кандидатства за средства пред Комисията по вероизповеданията. Председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов посъветва местните жители да организират дарителска кампания за начинанието, чрез която да бъдат събрани още средства. В отговор на запитване заместник-кметът проф. Георги Камарашев обяви, че предстои да бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки по ул. „Хаинбоаз” за ограничаване на скоростта. Разработва се и проект за благоустрояване на гробищния парк и изграждане на малка постройка за ритуалите.
Кметските наместници на селата Габровци, Големаните и Нацовци споделиха, че продължава практиката тежкотоварни камиони с дървесина да нарушават забраните за движение по пътищата към населените места. Проф. Георги Камарашев и ст. комисар Димитър Машов отговориха, че ще бъдат организирани съвместни акции на институциите срещу нарушителите. Същите ще бъдат предприети и срещу недобросъвестни жители на Килифарево и останалите населени места в общината, които нарушават нощната тишина.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.