17.08.2016 14:00

Предприемачи от Шанхай с интерес към инвестиции във Велико Търново

Предприемачи от най-големия град в Китай Шанхай имат интерес към инвестиции във Велико Търново. Представителите на компанията „Инеса” Ифей Шийонг и Шенгуо Шу се срещнаха с кмета Даниел Панов и се запознаха с профила на старопрестолния град и възможностите за развитие на бизнес. Те оцениха високо мерките, които Общината прилага за насърчаване на инвестициите, облекченията и бързината на административните процедури.
Отчетен бе завишеният инвестиционен интерес към Велико Търново, строителството на нови предприятия в сферите на дървопреработвателната  и хранително-вкусовата промишленост, както и IT-сектора. Обсъдени бяха възможностите за нови производства на електроника, енергоспестяващи осветителни тела, за изработката на сувенири и за създаване на съвременни информационни системи.
Кметът Даниел Панов обясни пред предприемачите, че Велико Търново се оформя като пресечна точка на магистрала „Хемус” и международния коридор Хелзинки – Истанбул, който свързва Европа с Азия. Той информира, че вече е готово проектирането на строителството на аутобана от Русе до Велико Търново, част от интернационалното трасе. Доизграждането на АМ „Хемус” пък е сред приоритетните проекти с национално значение в сферата на инфраструктурата. Успешната концесия на летището в Горна Оряховица също бе оценено като силен и положителен фактор.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.