24.10.2016 16:00

Даниел Панов призова депутатите от Великотърновски регион да изискат повече средства за третокласните пътища

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов призова народните представители от Великотърновско да изготвят и отстояват обща позиция за повече средства за третокласните пътища. Състоянието на тази част от републиканската пътна мрежа бе основна тема на работна среща между кметове и кметски наместници от цялата област с депутати, избрани от Великотърновски многомандатен избирателен район „Обединете усилията си и при обсъжданията в комисиите отстоявайте позиция за по-голям бюджет, с който да оперира Областното пътно управление през 2017 г.”, обърна се Даниел Панов към народните представители.
Домакин на срещата бе областният управител проф. Пенчо Пенчев. От новосформираното Сдружение на кметовете и кметските наместници в област Велико Търново поискаха местните управници да могат да налагат глоби с фиш за административни нарушения по Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за опазване на околната среда.
Като председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов посъветва колегите си да напишат мотивирано предложение до НСОРБ. „На тази база ще създадем обща позиция в полза на всички общини, която да е за законодателни изменения. По този модел работим по цялостна концепция за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация”, подчерта Даниел Панов. Становище изготвят и от Националната асоциация на председателите на общинските съвети /НАПОС/.
Промяна в прага за образуване на кметства според Закона за административно-териториалното устройство и промени в Наказателния кодекс, които да защитят кметовете и кметските наместници при личностни посегателства срещу тях бяха други от обсъжданите въпроси. Съветът към местните управници бе да оформят предложенията си мотивирано и да ги внесат до НСОРБ и до народните представители.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.