27.12.2016 12:55

Велико Търново посреща Нова година с пъстра програма, светлинна феерия и празнична почерпка

Велико Търново ще посрещне новата 2017 година с пъстра празнична програма. Разнообразни музикални и танцови изпълнения, светлинна феерия от зрелищни фойерверки, много настроение и кулинарни изненади очакват жителите и гостите на старопрестолния град, които ще се веселят на площад „Майка България”. Празничната програма е подготвена от Общината, със съдействието на кмета Даниел Панов и в партньорство с бизнеса.
Новогодишният концерт ще започне още в 22,30 ч. На сцена ще се изявят група „Вакали”, популярните актьори Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл, както и рокаджиите от бандата D2.
Точно в полунощ кметът на Велико Търново Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на старопрестолния град, а небето над старопрестолния град ще бъде озарено от шарена светлинна феерия.
Вкусни месни хапки, гарнирани с червено вино, пиво и шампанско ще очакват празнуващите край сцената. След полунощ за всеки ще има парче традиционна баница с късмети. На разположение на гостите ще бъдат също безалкохолни напитки и сладкарски изделия. Почерпката е осигурена от Община Велико Търново и фирмите „Метро Кеш енд Кери”, „Пивоварна Бритос”, „Ден и нощ”, „Фаворит”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.