29.12.2016 15:00

Фолклор, рок, фойерверки и шампанско във Велико Търново за Нова година

Велико Търново ще посрещне новата 2017 година с пъстра празнична програма. Фолклорни музикални и танцови изпълнения, здрав рок, шампанско и светлинна феерия от зрелищни фойерверки ще гарантират настроението на жителите и гостите на старопрестолния град, които ще се веселят на площад „Майка България”. Празничната програма и мерките за безопасност на жителите и гостите на града са подготвени от Общината, със съдействието и според указанията на кмета Даниел Панов, в партньорство с бизнеса, органите на реда.
Благодарение на съвместната работа между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР и Районното управление на полицията и частна охранителна фирма за сигурността на жителите и гостите са взети всички необходими мерки. Още от 20,00 ч. главната улица „Васил Левски” ще бъде затворена за движение.
Новогодишният концерт ще започне още в 22,30 ч. На сцена ще се изявят група „Вакали”, Николина Чакърдъкова и Неврокопският ансамбъл, както и рокаджиите от бандата D2. Водещи ще бъдат популярните актьори Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров. Точно в полунощ кметът на Велико Търново Даниел Панов ще поздрави жителите и гостите на старопрестолния град, а небето над старопрестолния град ще бъде озарено от шарена светлинна феерия.
Вкусни месни хапки, гарнирани с червено вино, пиво и шампанско са подготвени за гостите на площада. След полунощ за всеки ще има парче традиционна баница с късмети. На разположение на гостите ще бъдат също безалкохолни напитки и сладкарски изделия. Почерпката е осигурена от Община Велико Търново и фирмите „Метро Кеш енд Кери”, „Пивоварна Бритос”, „Ден и нощ”, „Фаворит”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.