05.01.2017 14:00

Набелязаха мерки за подобряване на безопасността на движението в района на Основно училище „Бачо Киро”

Заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев ръководи работна среща относно безопасността на движение в района на Основно училище „Бачо Киро” в старопрестолния град. Заедно с експерти от общинската администрация, представители на Районното управление на полицията, директора на школото Владимир Николов, родители и членове на училищното настоятелство бяха набелязвани мерки за подобряване на организацията на трафика.
Общото мнение на участващите в срещата бе, че решаването на проблемите с безопасността на движението изисква решителни и действия. Прилагането на новите правила, съгласувани с кмета на Велико Търново Даниел Панов, започва още от 9 януари - понеделник.
Забранено ще бъде паркирането от двете страни на улица „Йоновка”, в района на ОУ „Бачо Киро”. Ще бъдат поставени съответните пътни знаци, сигнализиращи за ограничението. Спирането пред входа на учебното заведение ще бъде позволено само за времето, в което децата слизат от автомобилите на своите родители или близки. Още в училищния двор малките и по-големи ученици ще бъдат посрещани от педагози и служители на школото.
Контролните органи ще следят за спазването на пътните знаци и въведената забрана за паркиране. Няма да бъдат допускани случаи, при които родители паркират автомобилите си пред входа на училището за по-дълго от необходимото време, като по този начин предизвикат задръствания по улицата. Толерантността към нарушителите на новата организация на движение, гарантираща по-висока степен на безопасност и сигурност на учениците, ще бъде нулева.
Община Велико Търново, училищното ръководство и настоятелство, както и органите на реда апелират към всички родители да проявят разбиране и търпение.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.