06.01.2017 16:00

Възстановено е електрозахранването в части от Велико Търново и селищата от общината

Движението се извършва в условията на усложнена зимна обстановка

Електрозахранването в квартал „Колю Фичето” и в западната част на бул. „Никола Габровски” във Велико Търново вече е възстановено. Токът бе временно спрян заради авария на съоръженията за електрозахранване на мощности на „Топлофикация ВТ”, която вече е отстранена.
Токът вече е пуснат във всички селища на територията на общината. Няма проблеми при водоснабдяването и при доставката на продоволствени продукти. Пътищата към населените места са проходими при усложнени зимни условия. Две специализирани машини са предоставени от Националния военен университет „Васил Левски” – те помагат за почистването на шосетата към няколко села.
Зимната обстановка в община Велико Търново също остава усложнена, а снеговалежът продължава близо 19 часа. Снежната покривка е между 25 и 40 сантиметра в различните райони. Над 20 снегопочистващи машини работят на територията на града, осигурена е нормална проходимост на първостепенните улици с обща дължина над 40 километра. Градският транспорт се движи нормално и по разписание. След спирането на валежите ще бъдат разчистени и второстепенните улици в старопрестолния град.
Кметът Даниел Панов апелира към великотърновци да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, а когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчинки. Сигнали гражданите могат да подават до оперативния щаб в Община Велико Търново. Обажданията се приемат на телефон 062/619102.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.