06.01.2017 13:00

Зимната обстановка в община Велико Търново остава усложнена, снеговалежите продължават до 17:00 ч.

Зимната обстановка в община Велико Търново остава усложнена. Снежната покривка е между 25 и 40 сантиметра в различните райони, а метеорологичните прогнози сочат, че валежите ще продължат до 17,00 ч. Над 20 снегопочистващи машини работят на територията на града, осигурена е нормална проходимост на първостепенните улици с обща дължина над 40 километра. Градският транспорт се движи нормално и по разписание.
След спирането на валежите ще бъдат разчистени и второстепенните улици в старопрестолния град. Кметът Даниел Панов апелира към великотърновци да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините и машините, а когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчинки.
Още в 5,30 ч. е свикан оперативният щаб в Община Велико Търново за реакция при усложнена метеорологична обстановка. Непрекъснато се следи промяната на времето, цялата дейност по зимната поддръжка е координирана с фирмите, отговорни за снегопочистването. Над 50 служители на ОП „Зелени системи” чистят пространствата около автобусните спирки и социалните центрове, стълбищата и тротоарите.
Към 12,30 ч. три населени места в общината са без електричество – селата Никюп, Пчелище и Церова кория. Екипи на „Енерго Про” работят по отстраняване на повредите. Сигнали гражданите могат да подават до оперативния щаб в Община Велико Търново. Обажданията се приемат на телефон 062/619102.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.