13.02.2017 14:00

Паметна плоча във Велико Търново увековечи Трифон Иванов

Паметна плоча във Велико Търново увековечи Трифон Иванов. Мемориалният знак, който напомня за личността на починалия преди година легендарен защитник на великотърновския Етър и българския национален отбор по футбол, е поставен пред централния вход на градския стадион „Ивайло”.
Гранитната плоча бе открита от кмета на Велико Търново Даниел Панов и от председателя на Зоналния съвет на Българския футболен съюз /БФС/ Бончо Генчев. Присъстваха представители на различни институции, близки на Трифон Иванов, футболисти от школата на Етър, представители на институции и спортни деятели.
Даниел Панов припомни, че стадион „Ивайло” е било любимото място на Трифон Иванов. „Тук, на терена, той порасна, възмъжа и изгради себе си като футболист и като личност. Плочата увековечава приноса му към развитието на великотърновския и българския футбол. Всички помним неговата страст към играта, голямото му сърце, искреното му желание да помага на младите футболисти. Трифон Иванов бе ярка, запомняща се и оставяща следа личност, почетен гражданин на Велико Търново. Той остава незабравим”, каза Панов.
През лятото във Велико Търново ще се проведе второто издание на детския футболен турнир в памет на Железния защитник. Надпреварата бе създадена през миналата година с подкрепата на Даниел Панов. „Надявам се, че още през това лято ще има отбори от чужбина, както мечтаеше Туньо”, каза Панов. Кметът добави, че през тази година Община Велико Търново ще връчи новоучредената награда „Трифон Иванов” за най-проспериращ защитник в детско-юношеските футболни школи на Велико Търново.

 

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.