14.03.2017 17:00

Във Велико Търново стартира пилотен за пет европейски държави проект

Във Велико Търново стартира пилотният за пет европейски държави проект “JUSTROM”, финансиран от Съвета на Европа и Европейската комисия. Целта е осигуряването на правна помощ на жени и деца от малцинствените групи и пътуващите общности, повишаване на информираността им за техните права, задължения и механизми за юридическа защита.
Програмата стартира с работна среща в Община Велико Търново, гост на която бе Изабела Михалачи – представител на Съвета на Европа. Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева поздрави Изабела Михалачи от името на кмета Даниел Панов и я зарадва с протоколни подаръци и информационни материали за Старата столица.
Проектът „JUSTROM” ще се изпълнява на територията на България, Гърция, Ирландия, Италия и Румъния за период от 18 месеца. Партньори по програмата във Великотърновска област са общините Велико Търново, Златарица, Лясковец, Горна Оряховица, Великотърновската адвокатска колегия, Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”, Правна клиника – В. Търново, други неправителствени организации, Областната дирекция на МВР.
Секретарят на Община Велико Търново Мина Илиева приветства участниците в първата работна среща. „Нашият град и община са пример за развит комплекс от социални услуги, до които всички хора имат равен достъп. Във Велико Търново няма гета, а хората от малцинствените групи са успешно интегрирани в обществото”, каза Мина Илиева. Приветствени думи отправи и председателят на Великотърновската адвокатска колегия Даниела Минева.
Екипът по проект “JUSTROM” във Велико Търново е съставен от адвокат Диляна Гитева (национален координатор), адвокат Венцислав Фоти, Теодора Крумова (асистент), Елеонора Димитрова (медиатор). Информация за дейността на програмата ще бъде достъпна на сайта на Община Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.