09.10.2012 15:41

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов се срещна с Илиана Раева

Илиана Раева – радостна и въодушевена от ентусиазма , с който се работи във Велико Търново за каузата на българският спорт и за развитието на художествената гимнастика в частност, коментира с Кмета на общината бъдещите си планове по отношение развитието на  художествената гимнастика в България. Като спортист посветил целия си съзнателен живот на художествената гимнастика, Илиана Раева е запозната с всички детайли в този спорт и федерацията, затова иска да внесе нов подход в управлението и е убедена, че може да бъде полезна за развитието на този спорт и поемането му по един по-модерен път. Тя иска да запознае всички хора в тази сфера с намеренията и плановете си открито, честно и ясно, за да няма интриги.

 „Гимнастиката не е мое препитание, тя е моя любов, хоби и кауза. Помогнах в международен план на нашата гимнастика и ще продължа да го правя и занапред”- каза Илияна Раева. Тя има огромен опит и като състезател, и като треньор и като администратор. Търси не широка подкрепа, а подкрепата на всички клубове в страната.

Масовият спорт, развитието на клубната политика, високото спортно майсторство, финансирането на художествената гимнастика са приоритетите, по които ще работи Илиана Раева.

Нейното желание е да направи модерен и изчерпателен сайт на Българска федерация по художествена гимнастика. Той ще улесни достъпа на родителите, които ще могат на базата на актуална информация да вземат решение за своите деца и тяхното бъдеще в художествената гимнастика. В него ще може да се намери пълна информация за Управителният съвет и за съдийската колегия. Всяко взето решение или важно събитие веднага ще бъде публикувано на сайта.

Илияна Раева декларира, че е намерила генерален спонсор, който в пълен обем ще обезпечи програмата, която е изготвила и по която ще работи.

Велико Търново ще бъде един от центровете, в които ще се възродят международните турнири по художествена гимнастика. „Огърлицата на Десислава” ще е един от тези турнири, които ще бъдат популяризирани с медийна кампания.

Велико Търново е  град с не само сериозно символно и социално значение за авторитета на България, но също така сред градовете с дълги традиции в художествената гимнастика.

Кметът Даниел Панов запозна госпожа Раева с  частичния ремонт на санитарните възли в залата за гимнастика, както и с ремонтните дейности, които се извършват  по проект за енергийна ефективност, чиято реализация ще подобри състоянието на залата и условията за тренировъчен и състезателен процес.

Кметът на общината Даниел Панов пое ангажимент да окаже пълно съдействие, както за спортна зала за художествена гимнастика, така и за провеждането на Международният турнир „Огърлицата на Десислава”. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.