01.03.2017 16:00

Урок по родолюбие „Ние обичаме България“ развълнува деца и родители в ДГ „Слънчев дом“

В навечерието на Националния празник на Република България децата от група "Приятели" при детска градина "Слънчев дом" изнесоха открит урок по родолюбие под надслов "Ние обичаме България" пред родители и гости от Община В.Търново и РУО.
Така децата от ДГ "Слънчев дом" се включиха в призива на Кмета на Община Велико Търново, инж. Даниел Панов - във всички институции в системата на предучилищното и училищно образование да се провеждат открити уроци, посветени на бележити събития и личности от историята на Велико Търново и България.
Децата рецитираха стихове за Апостола на Свободата Васил Левски и Христо Ботев. Показаха пред родителите си и гостите колко много са научили за живота и патриотичните дела на националните герои. Развълнуваха всички с песните и танците си. Един родител показа на децата оригинална четническа униформа и пушка, осигурени от Регионалния исторически музей. Урокът завърши много емоционално - децата, гостите и родителите пуснаха гълъб и балони в бяло, зелено и червено към небето. Така в небето полетя красивият бял символ на свободата, заедно с трибагреника.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.