27.04.2017 14:00

С пълно мнозинство бе одобрена кандидатурата на новия управител на общинското дружество „Царевград Търнов” ЕООД

Великотърновският общински съвет гласува с пълно мнозинство кандидатурата на новия управител на общинското дружество „Царевград Търнов” ЕООД. Начело на него застава Борислав Йорданов, който спечели обявения конкурс. Силни положителни отзиви от представители на всички политически сили в местния парламент предизвика концепцията за управление, която Йорданов представи по време на днешната сесия. Тя оценена като новаторска и много амбициозна.
Още по-голямо разгръщане на туристическия потенциал на Велико Търново и общината е основната насока на управленската програма. В нея са посочени конкретни краткосрочни и дългосрочни мерки за постигане на целите. Сред акцентите е прилагането на европейските и световни успешни практики, както и насърчаването на контактите и сътрудничеството на Велико Търново с други общини и с туристическия бизнес. Всичко това следва да доведе до допълнително привличане и обмен на туристи.
Въвеждане на електронен билет за музейните обекти и прилагане на системата City Tour Pass, събираща в едно туристическите услуги във Велико Търново и общината и залагаща редица ползи и облекчения за туристите, са други от заложените идеи. Промотиране на най-новите туристически обекти – средновековната крепост Трапезица и Шишмановата баня, също са сред краткосрочните мерки, представени от Борислав Йорданов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.