17.10.2012 14:25

Кметът на Община Велико Търново г-н Даниел Панов участва в Конгреса на Европейската народна партия, провеждащ се в Букурещ

Най-важните акценти за Конгреса на Европейската народна партия

На 17 и 18 октомври 2012 година се провежда Конгресът на Европейската Народна Партия (ЕНП) в Букурещ, Румъния, най-важното събитие, което събира всички десни европейски лидери на едно място. Събитието се организира от Демократично-либералната партия (PDL) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (RMDSZ). Конгресът ще изнесе на преден план усилията за справяне с текущите предизвикателства, с които европейските граждани се сблъскват в светлината на световната икономическа криза. Единственият отговор, с който, ние ЕНП, бихме могли да отвърнем е „Повече Европа“, като това е и темата на нашия 21-ви Конгрес. ЕНП има не само амбицията и ангажимента да предостави на гражданите „Повече Европа“, но също и силата да се противопостави на всички популисти и демагози, които искат да разрушат Европейския съюз. По време на конгреса ще се дискутира обновената платформа на ЕНП, както и ще се проведат избори за Председателство на партията.

Повече от 1200 участници от 40 страни са поканени да участват в конгреса в Букурещ, включително 16-те ръководители на страните-членки от ЕНП: Траян Басеску (Румъния), Ангела Меркел (Германия), Мариано Рахой (Испания), Жан-Клод Юнкер (Люксенбург), Доналд Тъск (Полша), Фредерик Райнфелд (Швеция), Джурки Катайнен (Финландия), Виктор Орбан (Унгария), Енда Кени (Ирландия), Валдис Домбровскис (Латвия), Бойко Борисов ( България), Лауренс Гонзи (Малта), Андриус Кубилиус (Литва), Педро Пасос Коельо (Португалия), Янес Янса (Словения) и Антонис Самарас (Гърция).

Заедно с всички държавни глави на страните-членки ще присъстват и Хосе Мауел Барозо, Председател на Европейската Комисия, както и Херман ван Ромпой, Председател на Европейския Съвет. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.