02.06.2017 12:00

Още едно заглавие в афиша на „Сцена на вековете“ 2017

С още едно заглавие се обогати афишът на II Летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“, който ще се проведе през лятото във Велико Търново. Това е концертът „ФОНДАЦИЯТА в операта“ на Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, заедно със симфоничния оркестър на Държавна опера - Русе, с диригент Владимир Бошнаков.
Супергрупата „Фондацията” ще представи любими песни на три поколения българи. Някои от заглавията са: „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони. Легендарните музиканти ще редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера.
Концертът „ФОНДАЦИЯТА в операта“ ще е на 8 септември в Летния театър на парк „Марно поле“ в старата столица и ще е финал на „Сцена на вековете“ 2017.
„Сцена на вековете“ е най-дългогодишният и успешен културен проект на Община Велико Търново Музикалният форум е носител на престижния лейбъл „Европа на фестивалите, фестивалите на Европа“ 2017-2018.
Още 9 заглавия – опера, балет, оперета и мюзикъл са в програмата на тазгодишното издание на музикалния форум. От 8 юли до 5 септември държавните опери в Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора и Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ – Велико Търново ще представят впечатляващи постановки на откритата сцена в крепостта Царевец. Това са кантатата „Кармина Бурана” от Карл Олф и балетът „Болеро“ по музика на Равел, (8 юли); „Лучия Ди Ламермур“, опера от Доницети (15 юли); „Цигански барон“, оперета от Йохан Щраус (28 юли );  „Мария Десислава“, опера от Парашкев Хаджиев, (4 август); „Манон Леско“  от  Джакомо Пучини (11 август); „Норма“опера от Винченцо Белини (19 август);  операта „Селска чест“ от Пиетро Маскани и балeта „Делвата от Алфредо Казела (26 август).
Под звездите на Царевец ще могат да се видят и два от хитовите мюзикъли на ХХ век -  „Котките“ на Андрю Лойд Уебър на 21 юли и “Коса“ от Джеръм Рани, Джеймс Рейдоу и Голт Макдърмът на 5 септември.
Билети за спектаклите се предлагат в мрежата на eventim.bg и Туристически информационен център на ул. „Христо Ботев“ № 5 в старата столица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.