30.07.2017 14:00

Финалът на Международния фолклорен фестивал препълни летния театър

Танцьорите от Египет станаха любимци на публиката

Международният фолклорен фестивал във Велико Търново завърши с впечатляващ концерт, събрал над 2000 жители и гости на града в летния театър. Близо три часа продължиха изпълненията на над 400 талантливи танцьори, певци и музиканти от Перу, Египет, остров Мавриций, Аржентина, Колумбия, Грузия, Сърбия, Чили и България. Минути преди последната карнавална вечер гостуващите групи събраха овациите и в парк „Марно поле”, където бе финалното дефиле.
Двадесетото юбилейно издание на Международния фолклорен фестивал включваше осем концерта, всеки от които бе със свободен вход. Публиката бе очарована от културата, традициите, обичаите, песните и танците, характерни за всяка от деветте държави. За първи път на сцената на летния театър бе показана частица от изгубения свят на инките, а атракцията бе част от репертоара на състава от Перу.
Любимци на публиката станаха танцорите от Египет, които впечатлиха с дервишкия танц танура. На второ място зрителите класираха състава от Грузия.
Организатори на голямото и традиционно за културния календар на старопрестолния град бяха Фондация „Международни фолклорни фестивали”, Община Велико Търново и Националната секция на CIOFF /Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства/ в България.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.