31.07.2017 16:30

Започна основният ремонт на натоварената великотърновска улица „Васил Левски“

5900 кв. метра ще е площта на новата асфалтова настилка

От днес започна основният ремонт на една от най-натоварените улици във Велико Търново – „Васил Левски“. Първият етап от строителните работи включва фрезоване на старата настилка, подравняване на основата, подмяна на металните решетки на дъждоприемните шахти и на капаците на ревизионните шахти. Дейностите по подготовка на трасето и цялостното преасфалтиране са разделени на два етапа, в зависимост от участъците, в които ще се работи. Новата настилка ще е с обща площ от около 5900 кв. м.
Със заповед, издадена от кмета на старопрестолния град Даниел Панов, от днес е въведена временна организация на движението. Тя ще бъде в сила до 6 август включително, или до приключване на ремонта.
Първият етап от ремонта обхваща участъка на ул. „Васил Левски“ от кръстовището при сградата на Община Велико Търново до пресечката с ул. „Цар Освободител“. Забранено е преминаването на автомобили, с изключение на автобусите по линиите на обществения транспорт. Рестрикцията важи за времето на 8,30 ч. до 17,00 ч., във всеки от дните, като началната дата е 31 юли /понеделник/.
Вторият етап предвижда забраняване на автомобилното движение в участъка от кръстовището на ул. „Васил Левски“ с ул. „Цар Освободител“ до пресечката с ул. „Бачо Киро“ в района на Студентски стол №2. Ограниченията ще важат за времето от 8,30 ч. до 17,00 ч., като крайната дата е 6 август /неделя/. Забраната няма да важи единствено за обществения транспорт, като маршрутите на автобусите няма да бъдат променяни.
Водачите на автомобили следва да използват обходните маршрути през улиците „Христо Ботев“, „Марно поле“, „Цар Самуил“, „Цар Тодор Светослав“, „Бачо Киро“, „Седми юли“. При възникване на необходимост и по преценка на контролните органи на МВР, движението може да бъде временно ограничавано или спирано и извън посочените часове.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.