30.10.2012 13:30

Кметът Даниел Панов и посланика на Нидерландия у нас Карел Ван Кестерен засадиха лалета около паметника ”Майка България”

Кметът Даниел Панов и Община Велико Търново бяха домакин на Деня на Холандия във Велико Търново, който се чества днес в града. Гост на събитието бе посланика на Кралство Нидерландия у нас Негово Превъзходителство г-н Карел ван Кестерен, който пристигна по личната покана на кмета г-н Панов. Посланик Кестерен заедно с кмета на града засадиха холандски лалета около паметника "Майка България". Г-н Кестерен изрази високата си оценка за събитията, които град Велико Търново инициира за популяризирането си като град подходящ за инвеститорски интереси, също така подчерта своята подкрепа за насърчаване на холандските инвестиции у нас. Кметът на Велико Търново Даниел Панов поясни, че днешната инициатива е начало на поредица представяния на Нидерландия за обществеността на Велико Търново.  Идеята е холандски фирми да вземат участие в  юбилейното X-то международно изложение "Културен туризъм" в старата столица, в коледния базар през декември и осъществяване на партньорски взаимоотношения с холандски градове.

По повод Ден на Холандия днес бе открита и фотоизложба на 30 висококачествени изображения, представящи холандската природа, култура, архитектура, жители и ежедневие. Експозицията ще остане в рамките на един месец в изложбени зали "Рафаел Михайлов" във Велико Търново, където всички желаещи ще имат възможност да я посетят. Негово превъзходителство изрази задоволството си, че днес ще има възможност да изнесе лекция във Великотърновския университет на родния си език. ВТУ ” Св. Кирил и Методий” в град Велико Търново е единствения университет в България, който предлага обучение по нидерландски език.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.