25.09.2017 18:00

Есенният празник на Самоводската чаршия събра над 25 000 търновци и гости на града

Над 25 000 жители и гости на Велико Търново събра тридневния есенен празник на прочутата Самоводска чаршия. Традиционната Нощ на Самоводската чаршия и  Фестивалът на занаятите се проведе от 22-ри до 24-ти септември и колоритно съчета традициите, разнообразна музика, приложните и съвременни изкуства.
Събитието бе организирано от Общинска агенция по туризъм ”Царевград Търнов” и Община Велико Търново в партньорство с Hipster и Сирена Du Chef Radichev. Празникът бе реализиран благодарение на подкрепата на GO GRILL, ГУЛБАНИС ВАЙН" ООД, "Бритос" ЕООД,  Винарна Ялово, „ЛАКТИМА“ ЕАД  и  Street Chefs.
Във Фестивала на занаятите се включиха над 60 творци от цялата стана, а майсторите от Самоводската чаршия демонстрираха съхранените от тях старинни технологии пред гостите на празника.
За любителите на храни с еко произход имаше базар, на който се предлагaха ръчно точена юфка, различни видове сирена и сладка, лютеница, продукти от козе мляко, печени на мангал кестени.
Уникалната архитектура и автентичната обстановка на Старо Търново бе допълнително подсилена с разноцветна украса, а над чаршията се носеше мирисът на печени кестени, кадаиф и кафе на пясък.
Улични артисти и музиканти, различни пърформанси, интерактивни игри и детски представления, вечерни концерти, международен пленeр по живопис, скулптурни инсталации, огнено шоу и още много забавления предложи седмото издание на есенния празник на Самоводската чаршия.
Общинска агенция по туризъм ”Царевград Търнов” благодари на всички съорганизатори, спонсори, участници и гости на Нощ на Самоводската чаршия и Фестивала на занаятите, които заедно направиха събитието една вълшебна и красива емоция в началото на есента.

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.