21.09.2017 19:30

С атрактивно музикално дефиле стартира Международният фестивал на военните оркестри

С атрактивно музикално дефиле стартира единадесетото издание на Международния фестивал на военните духови оркестри. Знаковото за културния календар на Старата столица събитие е част от празничната програма по случай 109-годишнината от обявяването на българската Независимост, чиито национални чествания са във Велико Търново. Музикантите с пагони се представиха пред стотици великотърновци, изпълнявайки химните на България, Гърция и Турция, както и популярни мелодии от различни жанрове.
Във фестивала участват представителни формации от Гърция и Турция. България е представена от Националния гвардейски оркестър и Фестивалния оркестър, включващ духовите музикални състави на Националния военен университет „Васил Левски“ /Велико Търново/ и на Тунджанската оторизирана бригада /Стара Загора/.
Музикалното събитие бе открито от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, който поздрави участниците от името на кмета Даниел Панов. Приветствени думи отправи и ректорът на НВУ „Васил Левски“ бриг. генерал Пламен Богданов.
В утрешния празничен ден музикантите с пагони ще водят шествието от Царевец до паметник „Майка България“. В 12,30 ч. оркестрите ще изнесат шоу-спектакъл пред общината. На 23 септември е фестивалният концерт, който ще започне в 11,00 ч. и ще се състои на площад „Цар Асен I”.

 

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.