28.11.2017 14:00

От 1 декември отваря врати Коледния базар в парк „Марно поле”

Коледният базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2017 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион.
Традиционният базар, създаващ празнична атмосфера и коледно настроение, се организира от Община Велико Търново и Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса, играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения, био вина, пелин и месни деликатеси.
В началото на базара ще е Коледния календар, на който ще се отбелязват дните до настъпването на Рождество Христово. В близост , под внушителна естествена елха, ще е разположена Коледната поща, където джуджета ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи отговор от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.
В една от къщичките ще е благотворителната коледна изложба-базар „Ние можем ХI“ на ръкоделия, сувенири, картички и рисунки, изработени от потребителите на социални услуги от Община  Велико Търново.
В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, на базара ще има няколко благотворителни кампании. На 11, 12 и 13 декември ще е Коледния  благотворителен базар на „Ротари клуб“ Велико Търново и на младежките му структури „Ротаракт“ и „Интеракт“  в подкрепа на децата на старата столица и за превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Своя кампания, с подкрепата на Община Велико Търново, на 10  и 11  декември ще има и Фондация „Искам бебе“. За трета поредна година в подкрепа на бездомните животни своя  дарителска акция ще организира и Сдружение „Приятели на животните ВТ“. В тяхната къщичка ще си събират парични средства,  храна, одеала, постелки и  играчки за бездомните животни.
Декемврийската празничната еуфория ще завладее и специално изградена открита сцена на базара, на която за децата ще има различни концерти и детски шоу програми, а за по-големите – хоротеки, коледни партита и рок вечери
Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден до 31 декември 2017 г. от 10,00 до 20,00 часа.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.