26.11.2012 16:00

Община Велико Търново спечели проект за популяризиране на продукти от риболов и аквакултури

Община Велико Търново получи одобрение на проект „Промоция и популяризиране на продукти от риба и аквакултури”. Одобреният от Министерството на земеделието и храните и изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, ще предостави възможност на общината да популяризира рибата, рибните продукти и продуктите от аквакултури като полезна и здравословна храна.

В рамките на проекта на стойност 814 883 лв. ще бъдат извършени редица дейности със значим социален ефект :

Дегустация на рибни продукти и продукти от аквакултури

Ще бъде организирана дегустация на рибни продукти и продукти от аквакултурите. При откриването на събитието се предвижда кратка презентация на сектор „Рибарство”  и на промоционалната кампания.

Празници на рибата

Празниците на рибата ще бъдат организирани в гр.Дебелец, гр.Килифарево, с. Балван, с. Беляковец, с. Водолей, с. Леденик, с. Ново село, с. Присово, с. Пчелище, с. Ресен, с. Самоводене и с. Шемшево.

Приготвената в рамките на събитията храна от риба и аквакултури ще бъде предоставена на социални институции и техните обитатели.

Ще бъде изработен специален уеб сайт за проекта, в който ще бъде публикувана изчерпателна информация за всички дейности по промоционалната кампания, както и информация за проекта и финансовата помощ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”.

Рекламни материали

Слоган, лого и графична визия

Ще бъде разработена утвърдена единна графична визия и лого за всички рекламни материали, които ще бъдат реализирани по време на кампанията.

Късметчета

Ще бъдат изработени късметчета, по подобие на вече добре известните късметчета за кафе. Те ще съдържат късмети и пожелания с развлекателен характер, издържани в смисъла и стилистиката на промоционалната кампания.

Книжка с лесни рецепти за риба

Предвижда се отпечатването на малка книжка с лесни готварски рецепти за продукти от риболов и аквакултура. Книжката ще бъде специално разработена за целите на кампанията и ще се раздава безплатно по време на събитията от програмата.

Реклама в градския транспорт

По време на изпълнението на проекта и провеждането на промоционалната кампания ще бъде направена подвижна реклама на проекта и посланията на промоционалната кампания. За целта ще бъдат организирана реклама в градския транспорт на Велико Търново. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.