26.02.2018 09:30

С културен туризъм Велико Търново привлича румънци през 2018 година

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на Международно туристическо изложение “Tourism Fair of Romania”, което се проведе от 22 до 25 февруари т.г. в румънската столица Букурещ. На борсата старата столица бе представена от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и предизвика интереса на масовата публика  и професионалистите в бранша в северната ни съседка с възможностите за целогодишен културен туризъм.
„Индивидуалните туристи добре познават нашия град, впечатлени са от културно-историческото наследство и гостоприемството ни. За изминалите 10 години имаме 73,5% ръст на румънски туристи. Велико Търново е предпочитана дестинация за румънците по тазгодишните Великденските празници и се надяваме това да е добър старт на сезона. Голям интерес на изложението предизвика тазгодишното издание на фестивала „Сцена на вековете“ и новооткритият парк на миниатюрите „Търновград - духът на хилядолетна България“, сподели управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.
На TTR – Букурещ са установени контакти и с румънски туроператори, които са проявили интерес към организирани екскурзии във Велико Търново и региона. „Съчетавайки културно-историческите маршрути с различни културни събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване, имаме реална възможност да увеличим престоя на румънските туристи и да направим дестинацията атрактивна целогодишно за румънските туристи“, категоричен е Борислав Йорданов.
Международно туристическо изложение в Букурещ – “Tourism Fair of Romania" е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Само тази година в борсата са участвали над 300 изложители.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.