14.03.2018 10:00

Мрежа за солидарност "Локална=глобална солидарност"

Първата среща на мрежата за солидарност ще се проведе в район Жет, Брюксел на 14-15 март с водещ лектор Херман ван Ромпьой

Община Велико Търново е партньор в нова европейска инициатива Мрежа за солидарност "Локална=глобална солидарност", накратко наречена SOLID. Проектът е съфинансиран от програмата "Европа за гражданите" и има за цел да овласти участниците да станат по-социално ангажирани в името на европейската солидарност и сътрудничество. Мрежата SOLID включва 13 града, региони и граждански организации от целия ЕС, БЮРМ и Сърбия. Целта на проекта е да се създадат нови политически инструменти, които да позволят на местните общности да оказват въздействие върху глобалната и европейската солидарност, във времето на институционалната и хуманитарна криза, пред която са изправени различните държави от ЕС.
От 14 до 16 март 2018 г., Културният център на район Жет, Брюксел –водещ  партньор по проекта, ще бъде домакин на първото международно събитие по проект SOLID, коeто ще събере на едно място градове, региони и граждански организации от 12 страни, които вече са част от мрежата, както и местни граждани. Местните граждани са поканени да се присъединят към партньорите по проекта по време на събитието, като могат да избират между това да гледат документалния филм „Утре“, който ще бъде прожектиран на 14 март, да се срещнат с  експерти по локална и европейска солидарност по време на пленарната сесия на 15.март (9: 30-12: 30) или да участват в работни срещи (Уъркшопове), които ще се проведат по-късно следобед (15 март, 15: 00-17: 30). Г-н Херман ван Ромпьой, бивш председател на Европейския съвет, ще бъде водещ говорител на пленарната сесия.
За повече информация може да посетите тази страница.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.