30.04.2018 14:30

Пети Международен конкурс за вокална и инструментална музика "Звукът на времето" 2018

Конкурса ще се проведе в два раздела: Вокални изпълнители и Инструменталисти.
Тази година петото издание събира 300 млади певци и инструменталисти от България, Македония, Румъния и др. във Велико Търново. 
Конкурсните програми се провеждат в две зали, като за инструменталистите протича в Изложбени зали "Рафаел Михайлов", а за вокалните изпълнители и вокални групи тази година ще бъде в ДКС  "Васил Левски" ( Дворец на културата и спорта).
Официалното откриване на конкурса ще бъде на 4 май от 10:00 часа в Изложбени зали,а Гала концертът на лауреатите, ще започне в 19:30 на 5 май в ДКС "Васил Левски".
В програмата на Международния конкурс са включени и три клавирни концерта на проф. Борислава Танева, Ангел Николов-Grand Prix Инструментал 2017 и доц. Александър Василенко, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и Изложба посветена на 90 години от раждането на композитора Александър Танев и кратък филм за животът му.
Oсновната цел на конкурса е да открие и даде път на младите таланти и да подпомогне тяхното развитие. В наградния фонд са включени освен статуетки, медали ,парични награди и много подаръци за участниците от различни спонсори.
Участниците и в двата раздела се състезават за най-големите награди: Grand Prix- Вокал и  Grand Prix - Инструментал и парична премия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.