21.08.2018 16:00

От утре пускат градските автобуси към Царевец и квартал „Асенов“

От утре вечер ще бъде възстановено движението на градските автобуси, пътуващи към крепостта Царевец и кв. „Асенов“ във Велико Търново. През деня ще бъдат асфалтирани участъците по улица „Велчо Джамджията“, изкопани заради подмяната на водопроводите. Старите, ръждясали и изгнили тръби вече са сменени с нови, чиято гаранция е 50-годишна.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов провери хода на строителните работи в старата част на града. Изкопаните участъци по ул. „Велчо Джамджията“ вече са запълнени, напредва и подмяната на водопровода и отклоненията под ул. „Иван Вазов“. Докато траят дейностите в този участък, линиите с номера 20, 40, 50 и 110 ще пътуват двупосочно по улица „Никола Пиколо“. Възстановен ще бъде и регулярният маршрут на линия №5.

Тази организация на движението ще бъде в сила до 31 август, когато ще приключат строителните работи по ул. „Иван Вазов“ – в участъка й до пресечката с улица „Читалищна“. До тази дата участъкът между площадите „Велчова завера“ и „Цар Асен I“ ще остане затворен за движение за останалите автомобили. Остава в сила обходният маршрут през Южния пътен възел, ул. „Магистрална“, кв. „Света гора“ и пътя зад Царевец.

След 31 август ще бъде пуснат целият трафик. В посока Царевец движението ще преминава по ул. „Читалищна“, която ще бъде преасфалтирана. Подмяната на водопроводите в останалата част на ул. „Иван Вазов“ –  до площад „Цар Асен I“, ще продължи през септември.

Първоначалното асфалтиране ще обхване изкопаните улични участъци. Цялостното преасфалтиране на ул. „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“ ще бъде извършено най-късно през пролетта на следващата година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.