04.09.2018 14:00

Поставят на Царевец оперетата „Българи от старо време“

Спектакълът на МДТ „Константин Кисимов“ е под патронажа на кмета Даниел Панов

Обичаната от публика оперета „Българи от старо време“ ще бъде поставена на откритата сцена в крепостта Царевец в края на седмицата. Постановката по едноименната повест на Любен Каравелов и по музика на Асен Карастоянов е дело на великотърновския Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов. Либретото е написано от Коста Райнов.  
Спектакълът е под патронажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов и ще бъде представен на 7 септември от 20,00 ч.
Популярният тенор и режисьор Марио Николов е автор на постановъчната версия на "Българи от старо време" за търновска сцена, а диригентската палка е поверена на Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова. Под откритото небе на Царевец ще излязат солисти, актьори, хор, балет и оркестър на театъра. Заедно с тях на сцената ще бъдат и танцьорите от Професионален фолклорен ансамбъл "Искра" с ръководител Борислав Ангелов, който е работил над хореографията в оперетата. Актьорът Виктор Терзийски се превъплъщава в образа на Дядо Либен, а Милен Иванов играе Хаджи Генчо.
Билети се продават на касите на МДТ и Туристически информационен център „Царевград Търнов”, както и онлайн в мрежата на www.eventim.bg
Спектакълът е част от афиша на търновския театър от 2011 г. и е едно от най-обичаните заглавия.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.