30.08.2018 15:00

Разработват обща концепция за облагородяване на междублоковите пространства в квартал „Колю Фичето“

Ремонтите започват от подходите към ул. „Полтава“

Община Велико Търново разработва цялостна концепция за облагородяването на междублоковите пространства във великотърновския квартал „Колю Фичето“. Това заяви кметът Даниел Панов по време на днешното заседание на Общинския съвет. Той посочи, че планирането обхваща районите около улиците „Симеон Велики“, „Мария Габровска“, „Оборище“, „Полтава“ и др.
„Подходите към блоковете и вертикалната планировка са изпълнени преди близо четири десетилетия и то частично. Работим по изготвянето на общо решение за благоустройствени дейности в квартала, за прилагане на конкретни мерки и за поетапно подобряване на състоянието на междублоковите пространства“, аргументира се Даниел Панов.
Като част от общата концепция е възложен и в най-скоро време предстои да започне благоустрояване на подхода към блока, намиращ се ул. „Полтава“ №7. Частични ремонти бяха извършени в междублокови пространства към ул. „Арх. Георги Козаров“, ул. „Краков“, ул. „Ален мак“, преасфалтирана бе и пешеходната алея, свързваща улиците „Арх. Г. Козаров“ и ул. „Мария Габровска“ /край Средно училище „Емилиян Станев“/.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.