13.09.2018 10:00

Велико Търново представи туристическия си потенциал на международно изложение в Москва

Велико Търново успешно представи туристическия си потенциал на Международното туристическо изложение "Отдъiх/Leisure" в руската столица Москва. На форума, провеждащ се от 11 до 13  септември т.г., старата столица бе промотирана от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.
Международно туристическо изложение "Отдъiх/Leisure" се провежда ежегодно от 1995 г.  в московския Централен изложбен комплекс „Експоцентър“ на площ от 15 000 кв.м. През 2017 г. в туристическата борса са участвали 850 руски и чуждестранни туристически компании, а тази година участниците са над 2000 от 44 страни.  През трите дни се провеждат 30 делови мероприятия – междуправителствени срещи, дискусионни панели, конференции и кръгли маси, посветени на туризма с участието на над 180 докладчици.
В рамките на "Отдъiх/Leisure" 2018 Велико Търново бе представено на българския щанд на Министерството на туризма и се включи в кръглата маса за международното сътрудничество на малките туристически градове. Старата столица, заедно с Приморско и Чепеларе, разказа за опита си в популяризиране на българските градове и туристическия им ресурс.
Презентацията на Велико Търново, като най-добрата целогодишна дестинация за културен туризъм в България пред препълнената зала направи  управителя на Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов. В последвалата среща с 25 руски туроператори бяха обсъдени конкретни оферти за целогодишно включване на болярския град в маршрутите на руските туристи в България. Договорени са и партньорства с Министерството на туризма на Тверска област и със Съюза на туроператорите от Тверка област, които ще работят съвместно за развитие на двустранните отношения в областта на туризма между Велико Търново и побратимения руски град Твер.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.