18.09.2018 12:45

Кампания срещу рака на гърдата предстои във Велико Търново

За втори път екипът на Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8“ със съдействието на Община Велико Търново ще посети Велико Търново.

„Каним всички дами с диагноза рак на гърдата в град Велико Търново на 25 септември пред сградата на Общината, където ще бъде паркиран Розовият кемпер на „Една от 8“. На 26 септември екипът на фондацията ще посети Комплексен онкологичен център – Велико Търново, за да се запознае и да подкрепи емоционално и практически пациентите, които превеждат лечение в центъра.

Ще ги познаете по Розовия кемпер! Жените, които в момента преминават лечение и техните близки, могат да се възползват от услугите, които се извършват в розовия кемпер на фондация „Една от 8“. На място жените могат да разговарят с психолог. С тях ще бъде гримьор и кулинарен блогър. Екипът ще носи тюрбани, първични протези, аксесоари и брошури, които ще бъдат полезни за жените, преминаващи на лечение“, посочват от фондацията.

С финансовата подкрепа на козметична компания Avon ще бъдат проведени безплатни ехографски профилактични прегледи за рак на гърдата. Условието е дамите да са на възраст от 20 до 65 години, да не са били диагностицирани с рак на гърдата и да не са бременни. Ще бъдат прегледани абсолютно безплатно 130 жени в град Велико Търново.

Всеки, който желае, може да се запише за безплатен профилактичен преглед на 18 септември и 19 септември, в часовете от 10 до 16 часа на телефон 0888 811 323.

Прегледите в град Велико Търново ще се проведат на 25 и 26 септември в сградата на Общината, ет 3, стая 306.

„Обръщаме внимание, че поради огромния интерес, досега всички прегледи се изчерпват в рамките на първия ден. С вас сме! До скоро виждане..”, завършват организаторите.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.