02.10.2018 17:00

Община Велико Търново изгражда комплекс от социални услуги за деца

Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-5.001-0033-С01

На 10.10.2018г. от 10:00 часа, Община Велико Търново организира начална пресконференция по проект № BG16RFOP001-5.001-0033 „Изграждане на комплекс от социални услуги за деца“, която ще се поведе в зала на Регионален пресклуб БТА - Велико Търново.
Реализацията на проект „Изграждане на комплекс от социални услуги за деца“ ще осигури подходяща и ефективна социална инфраструктура на територията на община Велико Търново, която да допринесе за предоставяне на нов вид резидентни и съпътстващи услуги в общността, които да заменят институционалния модел на грижа за деца.
Целевите групи, към които е насочен проект „Изграждане на комплекс от социални услуги за деца“ са:
  • Деца, настанени в ЦНСТ, включително деца от 15 до 18 години;
  • Деца с увреждания, включително и децата с тежки множествени увреждания;
  • Родители на деца с увреждания, вкл. тежки множествени увреждания, които се нуждаят от специализирани консултации;
  • Родители на деца в риск, които се нуждаят от консултации;
  • Потенциални бъдещи приемни родители и осиновители.
Целевите групи напълно кореспондират със заложените в Актуализирания план за действие за изпълнение на Националната стратегия „Визия за деинституционализация на децата в Република България“.
Чрез реализацията на предвидените инвестиции, изпълнението на проекта ще допринесе (на местно, регионално и национално ниво) за обогатяване на пакета социални услуги предоставяни в общността. От своя страна това ще доведе до подобряване на
социалната среда и задоволяване на специфични нужди на различни рискови групи, както и преодоляването на различните фактори за тяхното формиране. В този смисъл планираните дейности се явяват част от дългосрочната стратегия на община Велико Търново за реализиране на общинската социална политика като модерна, ефективна система от социални услуги, поставяща в своя център ползвателя, отговаряща на нуждите на общността, осигуряваща равен достъп и непрекъснато подобряваща своето качество.
Проект „Изграждане на комплекс от социални услуги за деца“ е изцяло финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020г.“, приоритетна ос 5 „Регионална социална инфраструктура”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.