23.10.2018 10:30

Организиране на двудневен обучителен семинар на тема „Прилагане на практика на националните цели и приоритети в борбата с трафика на хора”

 Във връзка с 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора,  Местните комисии в гр. В. Търново и гр. Монтана организират съвместно двудневен обучителен семинар на тема „Прилагане на практика на националните цели и приоритети в борбата с трафика на хора”, насочен към членовете на МКБТХ и/или експерти, активно работещи в тази сфера. Целта на обучението е да бъдат обхванати всички приоритети, заложени в Националната стратегия за борба с трафика на хора 2017 – 2021 г.:
  • Активна превенция сред обществото с фокус уязвимите групи;
  • Повишена идентификация, закрила, помощ и подкрепа на жертвите на трафик на
хора без значение от тяхната етническа, национална, религиозна и полова принадлежност;
  • Ефективно преследване и наказание на престъплението трафик на хора;
  • Засилена междуведомствена и международна координация и сътрудничество;
  • Незабавна, компетентна и отговаряща на реалните потребности на детето,
реакция по отношение на жертви на трафик деца.
Лектори на обучението ще бъдат г-жа Гергана Кюркчийска – Административен ръководител на Районна прокуратура – гр. Оряхово, г-жа Добряна Петкова – главен експерт в НКБТХ и гл. ас. д-р. Мариела Тодорова – ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
    Обучението ще се проведе в с. Арбанаси – Парк хотел Арбанаси, в периода 23 – 25 октомври, 2018 г.
       Провеждането на обучението има за цел подобряване на уменията и повишаване на професионалните компетенции на експертите, работещи и/или имащи отношение към престъплението трафик на хора на регионално ниво. Освен това обучителният семинар ще предостави възможност на членовете на двете Местни комисии да обменят опит, идеи, заедно с представителите на другите институции, имащи отношение към проблема ”трафик на хора”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.