20.12.2012 16:20

Даниел Панов проведе работен обяд с бивши кметове и почетни граждани

  Кметът на общината посрещна в навечерието на Рождество Христово бивши кметове, почетни граждани на града и архитекти. Даниел Панов обърна внимание и на факта, че символично срещата е планирана, организирана и проведена на Игнажден.

На работния обяд бяха коментирани както ежедневни казуси, като снегопочистването и пътната обстановка, така и дългосрочни и стратегически теми, свързани с бъдещето и облика на Велико Търново.

Кметът Даниел Панов благодари за приноса на всеки един от присъстващите и заяви, че ще се радва и в бъдеще да работи активно с всеки един от тях  за просперитета на Община Велико Търново.

Непосредствено след Нова година ще бъде консултирана възможността да се създаде клуб на културните дейци в старата столица. Кметът настоя дейците на културата да предложат проект както за мястото, така и за концепцията за функционирането на клуба.

Също след Нова година ще се проведат обществени обсъждания за връщане и социализиране на бюста - паметник на Христо Ботев, както и довършване на проекта за оформяне на цялостното пространство около паметника на Васил Левски.

Кметът на общината информира, че започва дейността по подмяна на настилката, изграждането на дренаж, поливна и подгряваща система на терена на стадион „Ивайло”, предстои началото на проектите за изграждане на нов стадион на спортно училище, както и многофункционална спортна зала. През пролетта на 2013 г. ще завърши възстановяването на летния театър с монтирането на ограда и поставянето на седалките.

Даниел Панов пое ангажимент да съдейства и за възстановяване на Фердинандовия надпис до гара Трапезица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.