07.11.2018 11:00

Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“

Кметът на Велико Търново Даниел Панов е сред финалистите в надпреварата „Кмет на годината“ – 2018. Градоначалникът е номиниран в категорията „Ин витро програми“, в раздела за големи общини. Гласуването продължава до 13 ноември включително на адрес: kmetnagodinata.bg.
Кампанията е на националната медия „КМЕТА.bg“ и се утвърди като механизъм за обективна гражданска оценка на кметовете и техните екипи. Точно преди 12 месеца Даниел Панов спечели най-големия приз от миналогодишното издание на надпреварата - „Кмет на 2017 година“.
Община Велико Търново е сред институциите в България, оказващи голяма подкрепа за борба с репродуктивните проблеми. 70 000 лева с преходните остатъци бяха отпуснати в бюджета за тази година по програмата за асистирана репродукция.
Фонд „Ин витро“ е създаден през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. По инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му бюджетът за фонд „Ин витро” бе увеличен и от 2012 година насам годишната сума е минимум 70 000 лева.
Над 50 са бебетата, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.
Политиката на Панов и екипа му по отношение на борбата с репродуктивните проблеми получи висока оценка от фондация „Искам бебе“. През пролетта Панов бе удостоен с наградата „Ангел на благодарността“, с която фондацията отличава усилията на институции, организации, хора и дарители в подкрепа на асистираната репродукция.

 

 
© 2019 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.