27.12.2012 12:00

Конкурс за външна коледна украса

Целодневна детска градина „Слънце”

Децата са разказали една увлекателна вълшебна приказка и са я претворили във външната украса на детската градина.

„Заваля първият сняг, децата написаха писмото си до Дядо Коледа, той се зае за приготвя подаръците и когато всичко беше готово, той натовари шейната до горе и препусна с елените. Наближи Велико Търново и когато разбра, че се е загубил в голямата гора, насреща му спряха 7 джуджета с фенерчета, запознаха се с Дядо Коледа и го заведоха в детска градина „Слънце”.

Наградата е грамота и по два комплекта играчки за момченца и за момиченца (на стойност 200 лв.).

ОДЗ „Пролет”

Децата са пожелали да доставят радост, весело настроение и много положителни емоции на персонала и гражданите. Наградата е за оригинален замисъл и техническо изпълнение. Предвид особеностите на фасадата са направили са 3D светлинна анимация върху входа на сградата. И все пак, за да е наистина коледно са украсили и дръвче в двора.

Наградата е грамота и по два комплекта играчки за момченца и за момиченца (на стойност 200 лв.).

Целодневна детска градина 1-ви юни

Децата обичат и очакват с нетърпение светлите празници. С украсата  на своята любима детска градина те доставят  радост за всички  –  деца и възрастни, послушни и не толкова, просто … „Радост за всички”

Наградата е грамота и по два комплекта играчки за момченца и за момиченца (на стойност 200 лв.).

      Детска ясла „Слънце”

От векове Коледа е празникът, който сплотява семейството, носи радост на малки и големи. Проектът „Да съхраним българската коледна традиция”  запознава децата  какво е представлявала Коледа за предците ни, какво е за нас и какво ще бъде за децата ни с желанието да успеем да съхраним поне малка част от традицията, наследена от нашите баби и дядовци.

Наградата е грамота и по два комплекта играчки за момченца и за   момиченца (на стойност 200 лв.).

Народно читалище „Съгласие - Дебелец”

Идеята да участват в конкурса за външна коледна украса увлича всички читалищни дейци: децата от клуб „Краезнание”, Детско-юношеската театрална формация „Смехоран”, настоятелството, служителите и техните приятели от частния бизнес. Идеята на децата е  на балкона на читалището да кацне шейната на Дядо Коледа, пълна с подаръци. Изпълнението е замислено и изработено така, че в бъдеще украсата да може да се разширява по цялата фасада – с мотиви от коледни приказки, фолклорни коледни елементи, други коледни символи и по-богато осветление.

Наградата е грамота и комплект прожектори за сценични ефекти (на стойност 200 лв.)

Получихме две номинации, но за съжаление само за вътрешна украса:

Целодневна детска градина „Здравец” - изложба с коледни елхи от отпадъчни материали и суровини и коледна украса в ретро стил на Основно училище „Димитър Благоев”.

За съжаление, те не участват в конкурса, но за своята съпричастност към идеята и отлична работа получават благодарствени писма.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.