15.02.2019 15:45

Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ навърши 60 години

Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Велико Търново навърши 60 години. Тържеството по случай хубавия повод събра в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ над 700 бивши и настоящи учители, ученици, много приятели и гости на елитното училище. Сред тях бяха кметът на Старата столица Даниел Панов, областният управител проф. Любомира Попова, председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, представители на различни институции и организации, на чуждестранни посолства и др. 
Празникът бе открит от директората Смилена Тодорова, която припомни моменти от славната история на училището.
В приветствието си кметът Даниел Панов подчерта, че Езиковата гимназия е сред водещите и във Велико Търново, и в България. „Вече 60 години учениците от различните випуски носят гордост и слава на Старата столица. Стотици, дори хиляди са примерите за високи отличия от национални и международни олимпиади, награди от конкурси за художествен превод от западен на български език. Всичко това дава престиж на Велико Търново и затвърждава облика му като център на образованието“, сподели Панов.
Градоначалникът пожела на учителите да продължат да бъдат новатори в образованието, да бъдат все толкова вдъхновени и отдадени на просветата, да възпитават младите хора в дух на родолюбие, да ги учат да обичат България и Велико Търново. На учениците Панов пожела да бъдат здрави, да се гордеят, че са възпитаници на едно от най-добрите български училища и да защитават името му.
Подаръци от Община В. Търново по случай 60-годишнината бяха Старопрестолна грамота, Златна перпера – реплика на монета от времето на цар Иван Асен II, както и ваучер за училищни консумативи.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.