15.02.2019 10:25

Велико Търново отново е международен център на любовта и виното

130 автори от България и чужбина представят творчеството си

За девета поредна година Велико Търново се превърна в международен център на любовта и виното. Навръх 14  февруари в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ бе открита познатата и популярна изложба „Арт Розалиада“, която е под патронажа на кмета на Старата столица Даниел Панов и ректора на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов. Експозицията представя разнообразното творчество на повече от 130 автори - студенти и преподаватели от висши училища по изкуство в България и чужбина.
До края на февруари жителите и гостите на града могат да разгледат поредицата от графики, рисунки, плакати, фотографии, арт инсталации, скулптури от различни материали (метал, камък и др.), мултимедия. Всички творби са посветени на празника на любовта и виното.
Откриването уважи заместник-кметът на Старата столица и член на журито, оценявало творбите - Ганчо Карабаджаков. Той поздрави аудиторията и подчерта, че "Арт Розалиада" е изложба, превърнала се в утвърдено и доказано събитие в културния календар на града. Ганчо Карабаджаков и проф. Христо Бонджолов връчиха част от грамотите на отличените автори.
В изложбата участват автори от България, Израел, Полша, Сърбия, Румъния, Македония, Чехия, Германия и Италия. Сред тях са преподаватели и студенти от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Национална художествена академия, СУ „Св. Климент Охридски, ВСУ „Любен Каравелов“ (София), Шуменски университет „Еп. Константин Преславски“, Нов български университет.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.