18.04.2019 16:00

„Как ще НИ стигнат американците?“ - шоуто на „БЪЛГАРЕ“ и приятели е във Велико Търново на 22 май

В навечерието на празника на българската култура - 24 май, във Велико Търново предстои премиерното представяне на нов сценичен проект, ко-продукция на Национален фолклорен ансамбъл „БЪЛГАРЕ“ и Национална импресарска мрежа. Спектакълът ще гостува на сцената на Двореца на културата и спорта в старата ни столица на 22 май, сряда, от 19 часа. Събитието се осъществява под патронажа на кмета инж. Даниел Панов и със съдействието на Община Велико Търново.
Интригуващото музикално-танцово шоу представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни - България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ и Русия. Наред с основния участник - ансамбъл „БЪЛГАРЕ“, на великотърновска сцена Национална импресарска мрежа ще изведе едни от своите най-атрактивни артисти певци: триото тенори „Уникалните гласове“, Звезди („Ахат“), прекрасните сопрани от трио „Ле контессе“, дуета Крис и Велин, взривил церемонията при откриването на Европредседателството ни, виртуозния гайдар Веселин Кузмов, майстора на шотланската гайда Росен Росенов, бузукаря Даниел Стефанов и още популярни изпълнители.
Префразиран, култовият въпрос на Тодор Колев от легендарното му тв шоу ще бъде отправен от друг шуменски комик - Крум Крумов, главно действащо лице в тази музикално-танцова одисея, която той ще представи през своя хумористичен калейдоскоп на зрителите.
Спектакълът е създаден от доказалия се с оригиналните си идеи хореограф и режисьор Христо Димитров - създател на НФА „БЪЛГАРЕ“, на триото тенори „Уникалните гласове“, Фестивала на фолклорната носия в Жеравна и ред други мащабни културни и патриотични идеи и събития.
С много закачка хумористичното шоу разкрива универсалния талант на българите да се наложат във всяка сфера на изкуството и шоу бизнеса.  Очаквано, акцентът в спектакъла е върху най-богатия фолклор на планетата - българския. Освен че ще се насладят на изобилие от красива музика, песни и танци в двучасовото представление, зрителите гарантирано ще се почувстват заредени с позитивизъм и гордост от уменията ни като народ. Жителите и гостите на Велико Търново ще се насладят на атрактивното шоу едни от първите в страната, след гостуването му на сцените в Бургас, Шумен, Пловдив, НДК - София, Разград и Перник. Всеки зрител ще намери по нещо за себе си в новия спектакъл с марката "БЪЛГАРЕ", увлекателно представящ различни музикални стилове и културни традиции.           Билетите за премиерата на "Как ще НИ стигнат американците?" в старопрестолния град на цени от 12, 15, 20 и 25 лв. могат да бъдат закупени на касите на Турстическия информационен център и Двореца на културата и спорта, както и в мрежата на Eventim. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.