15.10.2019 14:00

Община Велико Търново съвместно с Български червен кръст – Велико Търново отбелязва Международния ден за борба с глада

За 5-та поредна година Община Велико Търново активно ще се включи в отбелязване на Международния ден за борба с глада – 16 октомври, подпомагайки реализацията на благотворителна кампания, организирана от местната структура на Български червен кръст.

На 16 октомври 2019 г. от 12:30 до 13:30 часа пред сградата на Съдебна палата в гр. Велико Търново, доброволци на Български младежки Червен кръст-Велико Търново ще раздават над 150 порции топъл обяд на нуждаещи се граждани.

Приготвянето на храната се осъществява от Домашен социален патронаж – Велико Търново, като продуктите са осигурени чрез дарителска акция, която бе проведена на територията на супермаркети „CBA“ в града.

Задоволяването на потребностите от приготвена (готова за консумация) храна на гражданите, е сред основните приоритети и ангажименти на Община Велико Търново в социалната сфера. Чрез Домашен социален патронаж – Велико Търново, Общината  ежедневно предоставя услугата „Доставка на храна в дома“ за над 400 свои абонати на територията на 14 населени места.

На територията на гр. Велико Търново функционира и социалната услуга „Обществена трапезария“, финансирана от Фонд „Социална закрила“, която предоставя топла храна всеки делничен ден на 75 социално-слаби и крайно нуждаещи се лица.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.