04.09.2019 16:10

Магията на испанската музика и фолклор оживява тази вечер край паметника на Асеневци

Атрактивните музиканти от испанския град Алкала де Енарес вече са във Велико Търново. Тази вечер популярният в цял свят Ансамбъл „Ла Туна“ ще изнесе концерт в Старата столица, а пред публиката ще оживее магията на испанската музика и фолклор. Музикантите са на турне в България, а гостуването им в старопрестолния град е по покана на кмета Даниел Панов.
Концертът ще бъде на сцена край паметника на Асеневци, при свободен вход, а началото му е в 20,00 ч.
Половин час по-рано /19,30 ч./ изпълнителите ще се съберат край паметника „Майка България“, за да дадат началото на атрактивно шествие до паметника на Асеневци. Концертът на „Ла Туна“ се провежда с подкрепата на Общината, Министерството на културата и Посолството на Кралство Испания.
Групата е посетила повече от 23 държави в целия свят. Участвала е във фестивали на пет континента. Ансамбълът има корени още от XV век, а мисията на музикантите е да поддържат вековните традиции на музиката и популярния фолклор.
По-рано днес изпълнителите бяха посрещнати от заместник-кмета проф. Георги Камарашев и от директора на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ Нелина Църова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.