29.10.2019 14:00

Започнаха ремонтните дейности по подравняване настилката от гранитни блокове по тротоара на улица „Васил Левски“

Предстои началото на ремонтните дейности на настилката от гранитни блокове по тротоара на улица „Васил Левски“.
Целта на ремонта е да се подобри гладкостта на настилката и да бъдат избегнати неравностите, възникнали с времето при постепенното слягане на част от блоковете и образуването на неравности.
След приключването на подобен вид работи по тротоарната настилка на ул. „Цар Освободител“ предстои изравняването и на тротоарната настилка от гранитни плочи на ул. „Васил Левски“ от кръстовището с ул. „Цар Освободител“ до пешеходната пътека пред Централна поща.
1 350 квадратни метра от настилката ще бъдат подравнени, като под гранитните плочи ще бъде положено пясъчно легло и ще бъдат уплътнени и укрепени бордюрите, ще бъдат направени скосявания на настилките около пешеходните пътеки, което ще улесни придвижването на детски колички и хора с увреждания.
В участъците на спирките на градският транспорт ремонтите ще се извършват поетапно и ще бъде осигурена възможност на гражданите безпрепятствено да ползват спокойно градският транспорт.
Община Велико Търново и представителите на фирмата – изпълнител се обръщат към гражданите и гостите с апел за проява на разбиране и търпение за временно причинените неизбежни притеснения и неудобства при извършването на подобен вид, характер и мащаб ремонтните дейности.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.