27.11.2019 10:00

С голям концерт завърши кампанията „Пази детето на пътя“

С концерт, превърнал се в истински спектакъл, завърши кампанията „Пази детето на пътя“. На сцената в голямата зала на Община Велико Търново излязоха десетки малчугани, които пяха, танцуваха и със сцени пресъздаваха правилата за движение по пътищата и правилното поведение на шофьори, пешеходци, мотористи, велосипедисти. Всяко тяхно изпълнение бе изпращано с бурни аплодисменти от многобройната публика.

В спектакъла участваха деца от детските градини "Слънчев дом", "Соня", "Пламъче" /Дебелец/ и "Мечо Пух" /Беляковец/, заедно с ученици от младежките центрове в селата Арбанаси и Самоводене.

Кампанията продължи цяло лято и обхванаха всички центрове за работа с деца и младежи в общината. Инициативата, посветена на правилата за движение по пътищата, е своеобразно продължение на лятната полицейска академия. Организатори са Община В. Търново, Областната дирекция на МВР, Дарителско сдружение "Св. Иван Рилски" и Съюзът на пивоварите в България.

Поздрави към децата, техните близки и публиката отправиха заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова. Приветствия имаше също от старши комисар Димитър Машов – директор на ОД на МВР, от главен инспектор Радостин Върбанов – началник на сектор „Пътна полиция“ и от Ивана Радомирова – изпълнителен директор на Съюза на пивоварите в България.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.