17.11.2020 16:00

Финансова подкрепа от правителството ще получат занаятчиите от Самоводската чаршия

Занаятчиите от Самоводската чаршия ще бъдат подпомогнати за преодоляване на последствията от коронакризата, засегнала особено силно туризма и културата, музеите, етнографските центрове.
Премиерът на България Бойко Борисов разпореди на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева и на министъра на финансите Кирил Ананиев да бъдат отпуснати общо 305 000 лева в подкрепа на майсторите на старинните техники и занаяти и за работещите в четирите архитектурно-етнографски комплекса в България – „Самоводска чаршия“ във Велико Търново, „Етъра“ в Габрово, „Старият Добрич“ и в Златоград.
Важна роля за осигуряването на важната за занаятчиите подкрепа имат кметът на старопрестолния град Даниел Панов и социалният министър Деница Сачева. Преди три седмици Панов и занаятчиите разговаряха с Деница Сачева за необходимостта от субсидиране на архитектурно-етнографските комплекси, които са сред най-важните средища за опазване и популяризиране на богатата хилядолетна българска култура. Скоро след проведената среща вече е намерено решение.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.