26.11.2020 09:00

Кметът на Велико Търново Даниел Панов: „Ще освободим от наеми за общинско имущество бизнеса със спряна заради мерките дейност“

Бизнесът във Велико Търново и общината, чиято дейност е спряна с въведените от Министъра на здравеопазването противоепидемични мерки за периода 27 ноември – 21 декември, ще бъде освободен от наеми за общинско имущество. Облекчението ще е за периода, в който работата на съответните фирми е преустановена, поясни кметът Даниел Панов.
Общинска администрация вече работи по изготвянето на предложението, което ще бъде внесено за гласуване на декемврийската сесия на Великотърновски общински съвет. Облекченията ще се отнасят до всички наематели, които ползват общинско имущество, но не могат да работят заради въведените от здравните власти мерки.
И макар мярката в подкрепа на бизнеса да се отрази върху местните приходи в бюджета, тя е необходима, тъй като целта е да бъде подпомогнато запазването на работни места. По същия начин наемателите на общинско имущество бяха освободени от наеми и по време на извънредното положение през пролетта.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.